به گزارش روز پنجشنبه اگزیم نیوز، پس از اینکه در حاشیه اجلاس بریکس، رییس جمهور کشورمان و نخست وزیر هند بر توسعه روابط اقتصادی و تجاری در حوزههای غیر تحریمی تاکید داشتند، علیرضا پیمانپاک، قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی ایران در شهریور ماه ۱۴۰۲ به دهلینو سفر و با وزیر کشاورزی هندی دیدار و گفتگو کرد.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور تجارت و تنظیم بازار در سفر به کشور هندوستان ضمن مذاکرات با مقامات بلند پایه این کشور درخصوص همکاری جهت گسترش روابط تجاری، به رایزنی جهت تشکیل کمیته مشترک کشاورزی برای حل و فصل موضوعات مرتبط از جمله قرنطینه محصولات کشاورزی، تجارت آزاد، تعرفهها و... پرداخت.
تشکیل کمیته مشترک بازرگانی و کشاورزی در بهمن ماه ۱۴۰۲
با برنامهریزیهای به عمل آمده، نخستین نشست کمیته مشترک کشاورزی ایران و هند در دهلینو با محورهای گفتگو در زمینه توسعه روابط تجاری کشاورزی دو کشور، همکاریهای دوجانبه در زمینه محصولات باغبانی و تحقیقات مرتبط به آن به ویژه درباره گیاهان دارویی، میوههای گرمسیری، محصولات گلخانهای، قارچ خوراکی، کشاورزی هوشمند، رفع موانع فنی پیش روی صادرات کیوی و بسترسازی تسهیل و توسعه صادرات خرما، سیب درختی، زعفران و مسائل فنی کنترل آفات و بیماریها و کیفیت سموم، موانع گمرکی، جایگزین کردن تجارت آزاد به جای تعرفه ترجیحی و تبادل اطلاعات و همکاری دوجانبه بخشهای تحقیقاتی دو کشور با حضور معاون بازرگانی وزیر کشاورزی، معاون وزیر و مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران، رئیس سازمان حفظ نباتات کشور، مدیر بین الملل مرکز تحقیقات کشاورزی، مدیر کل صادرات گمرک ایران و چند تن از مدیران میانی دیگر برگزار شد.
در این کمیته مشترک نمایندگان هر دو طرف مهمترین موضوعات، چالشها و پیشنهادات خود را برای توسعه روابط در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی مطرح نموند؛ طرف هندی آخرین دستاوردهای خود در حوزههای کشاورزی هوشمند، تحقیقات هواشناسی و افزایش بهره وری خاک، پرورش نوعی ارزن خوراکی و تصمیم دولت هند برای ترویج این ماده غذایی در بین مردم، پلتفرمهای از مزرعه تا بازار برای کشاورزان، طرحهای دولت هند برای توسعه بازار محصولات گرمسیری مانند انبه و موز و نارگیل و.... را تشریح کرد.
طرف ایرانی نیز مهمترین موضوعات و چالش های خود در کار با طرف هندی را مطرح کرده و عمدتاً بر موانع متعدد ایجاد شده بر سر راه فعالیتهای مشترک با هند بیان نمودند. نماینده سازمان توسعه تجارت نیز به موضوع اختلاف فاحش تعرفههای واردات اقلام کشاورزی بین ایران و هند اعتراض کرده و به صورت تلویحی به طرف هندی تذکر داده شد که در صورت عدم پذیرش امضای موافقتنامه تجارت آزاد و یا کاهش تعرفههای اعمالی بر روی کالاهای ما، طرف ایرانی نیز اقدام متقابل در خصوص افزایش تعرفه واردات اقلام کشاورزی از هند خواهد کرد.
نظر شما